Microfaser Professional Powertouch

Не е сѐ микрофибер што под тоа име се продава. Само конец коj не е подебел од 1,0 dtex. (мерна единица) смее микрофибер да се нарекува и со тоа име да се продава. Оваа мерна единица кажува дека од 1 грам фибер се произведува 10.000 метри долг микрофибер конец. Со технологијата што денеска ја поседуваме може да ce произведуваат конци со дебелина измеѓу 0,2 и 1,0 dtex. Од цирка 3 кила фибер може да се произведе толку долг микрофибер конец еднаш да го заобиколи еквадорот. Ние произведуваме микрофибер материјал што 2 пати е по нежен од свила, 3 пати понежен од памук, 6 пати понежен од волна и 60 пати понежен од човечката коса. Нашата микрофибер крпа 40 x 40 е произведена од 100 процентни микрофибер влакна од 80 % Polyester, и 20 % Polyamid и со тоа ги исполнува сите барани критериуми. Порабена е со тродупли конец со таканаречениот Narrow Seam раб кој ја продолжува вечноста на крпата. Со едена посебна плетка создадовме една структурна површина која заедно со горе спомнатите квалитативни состојки, ја прави нашата микрофибер крпа една од нај добрите на пазарот. Идеална е за нега и чистење за сите видови на површини и предмети со и без средства за чистење. Може да се пере во машина измеѓу 30 – 90 степени. Не смее никако да се употребува омекнувач бидејќи крпата ја губи нејзината посебна особина. Ако тоа веќе ви се случило тогаш исперете ја крпата 2-3 пати без омекнувач. Со тоа ке и ја повратите нејзината магична особина, да чисти и да восхитува.